logo

(conform art. 58 din legea 76 si art. 5 (2) din legea 116/ 2002)

Informarea si consilierea profesionala constituie un ansamblu de servicii oferite persoanelor în cautarea unui loc de munca. Acestea sunt:

* furnizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor;
* evaluarea si autoevaluarea personalitatii în vederea orientarii profesionale;
* dezvoltarea abilitatii si a încrederii în sine a persoanelor aflate în cautarea unui loc de munca în vederea luarii deciziei privind propria cariera;
* instruirea în metode si tehnici de cautare a unui loc de munca (prezentarea la interviu, întocmirea unui CV).

Informarea si consilierea profesionala se realizeaza de catre centre specializate organizate în cadrul agentiilor pentru ocuparea fortei de munca. Informarea privind piata muncii, stabilirea traseului profesional, evaluarea si autoevaluarea se realizeaza prin autoinformare, prin acordarea de servicii de consiliere individuala sau de grup oferite persoanelor în cautarea unui loc de munca sau în cadrul job-club-urilor organizate de noi!

Consilierea profesionala si instruirea în metode si tehnici de cautare a unui loc de munca si de prezentare la interviuri în vederea ocuparii se realizeaza de catre consilieri de orientare a carierei, în cadrul centrelor de informare si consiliere privind cariera sau, la cerere, în cadrul altor forme organizate de instruire.

 • Iti doresti sa faci o schimbare in cariera?
 • Te simti nemultumit/demotivat la actualul loc de munca?
 • Nu te mai atrage domeniul/industria/compania/echipain care activezi in prezent?
 • Cauti de ceva timp un nou loc de munca si simti ca lucrurile se intampla foarte lent?
 • Ai descoperit ca ai si alte abilitati sau competente si ai vrea sa le valorifici si sa ti le dezvolti?
 • Urmeaza sa fii disponibilizat sau actuala companie angajatoare se va desfiinta?
 • Vrei o opinie profesionista asupra CV-ului tau, a scrisorii de intentie sau a modului in care te prezinti in cadrul unui interviu?
 • Vrei sa ajungi mai rapid in atentia potentialilor angajatori?
 • Esti la inceput de cariera si vrei sa-ti construiesti un plan de cariera?

Acestea sunt doar cateva dintre nevoile care te pot determina sa apelezi la un PROGRAM INDIVIDUALIZAT de CONSILIERE IN CARIERA.

Analizand constant piata muncii si schimbarile intervenite in procesele de HR, am dezvoltat in cadrul Asociatie Ai vointa, Ai putere aceste programe individualizate pentru a veni in sprijinul celor care isi doresc o schimbare in cariera.

Consilierea in cariera este un program care se adreseaza oricarei persoane, din orice domeniu de activitate sau industrie, de pe orice nivel ierarhic.

In ce consta un program de consiliere in cariera?

 • identificarea nevoilor tale specifice de consiliere, in cadrul unei prime intalniri de maxim 30 – 45 de minute
 • parcurgerea unei evaluari psihologice, cu scopul de a identifica si a-ti oferi o auto-constientizare profunda asupra profilului tau de personalitate: competentele, arii de dezvoltare, valori, motivatii si interese
 • analizarea profilului de personalitate – comportamentul tau in aria profesionala (puncte forte, arii de dezvoltare, motivatie)
 • optimizarea CV-ului si a scrisorii de intentie: analizarea CV-ului actual, oferirea de feedback, sugestii si cunostinte necesare pentru a reusi in conceperea unui CV profesionist
 • optimizarea modului tau de prezentarea in cadrul unui interviu: ce poti spune si ce NU poti spune in interviu, dress-code, „intrebarile cheie” in interviu, sustinerea de role-play-uri
 • conturarea planului de cariera: stabilirea domeniilor de activitate/industrie si a tipurilor de pozitii potrivite tie, analizarea pietei si a canalelor prin care vei ajunge la potentialii angajatori potriviti tie
 • operationalizarea planului de cariera: alcatuirea unei liste-target de companii catre care sa te adresezi
 • recomandarea catre companii: consilierul tau in cariera te va recomanda catre o parte dintre companiile selectate pe lista-target.

Fiecare din etapele de mai sus are o durata specifica nevoilor identificate, insa nu mai putin de 30 de minute si nu mai mult de 90 de minute (experienta ne-a demonstrat ca modul de abordare dezvoltat de noi permite ca in acest interval sa fie atins obiectivul stabilit, inclusiv pentru cei la inceput de cariera sau studenti in curs).

Fiecare program individualizat presupune un onorariu specific etapelor parcurse si timpului investit pentru ca tu sa iti atingi obiectivul: ACCESUL CATRE UN NOU JOB POTRIVIT TIE!

Test de orientare profesionala Pentru mai multe detalii vizualizati aici

Pachete informative pentru beneficiari
Pachetul 1 – CV model european
Pachetul 2- Sscrisoare de intentie – model
PACHET INFORMATIV 3 – Reguli de prezentare la un interviu
PACHET INFORMATIV 4 – Reguli de comunicare
Despre CV